بهترین عکسهای علمی تاریخ از دید نشریه لایفاین عکسها از جهتی ممکن است فقط سرگرمکننده به نظر برسند، اما از زاویه دید دیگری هم میتوان به آنها نگاه کرد، این عکسهای نمایانگر دههها تلاش و نوآوری و صرف انرژی از سوی صاحبان صنایع، دولتها و دانشمندان برای ارتقای سطح علمی بشر هستند. در عین حال تصور اینکه در سالهای دهه ۳۰ و ۴۰ میلادی در قرن بیستم، در شرایطی که ممالک جهان سومی در فقر و جهالت سر میکردند، چنان تلاشها و پیشرفتهایی انجام میشد، شخصا برای من جالب بود.
۱- جیمز واتسون، زیستشناسی و دانشمند ژنتیک پیشگام، در حال بررسی مدل DNA در سال ۱۹۵۷
۲- ادوین پاول هابل (۱۸۸۹ تا ۱۹۵۳) در میسوری به دنیا آمد، از میان کشفیات او میتوان به قانون هابل اشاره کرد که بر اساس آن هر چه کهکشانی از ما دورتر باشد، سرعت دور شدنش از ما بیشتر است. ادعای او مبنی بر انبساط دنیا با سرعت رو به فزونی، در بنا نهادن تئوری «انفجار بزرگ» به ما کمک کرد. در این عکس سیاه و سفید، او را در حال کار با یک تلسکوپ ۱۰۰ اینچیای در کالیفرنیا میبینیم.
۳- این عکس که روجلد لایف در آوریل سال ۱۹۶۵ شد، هنوز هم دیدنی و تکاندهنده است، این عکس را یک عکاس سوئدی به نام «لنارت نیلسون» گرفت و یک جنین ۱۸ هفتهای را داخل کیسه آمنتیوتیک نشان میدهد. لایف آن موقع در معرفی این عکس نوشت: «این عکس، نخستین پرترهای است که از یک جنین زنده داخل شکم مادر گرفته شده است.»
۴- این عکس زیبا در سال ۱۹۵۷ با تکنیک نوردهی طولانی گرفته شده است و مسیر یک هلیکوپتر سیکورسکی S-51 را در حال فرود آمدن نشان میدهد.
۵- در بعضی از کتابها از جمله در رمان «چشم گربه» مارگارت اتوود خوانده بودم که کودکانی که مبتلا به فلج اطفال میشدند را در ریههای آهنی قرار میدادند. اما نمیدانستم این ریههای اهنی واقعا چه چیزی هستند.
در این عکس پرستاران را در حال قرار دادن ۴ بیمار مبتلا به فلج اطفال در بسترشان در سال ۱۹۳۸ میبینید، این دستگاه طوری طراحی شده بود که با کم و زیاد کردن فشار هوا، ریهها را منقبش و منبسط کند تا در دوره حاد بیماری که عضلات قفسه سینه درگیر میشوند، آنها قادر به تنفس باشند. در آن زمان به این دستگاهها ریههای آهنی یا رسپیراتورهای تانکی گفته
میشد.
دیدن این عکس و مقایسه آن با رسپیراتورهای مدرن امروزی میتواند نمایانگر پیشرفتهای انجام شده در این هفتاد سال باشد.
۶- این عکس در شماره ۱۰ مارس سال ۱۹۶۱ به چاپ رسیده بود و مشتی از وسایل ریز الکترونیکی را نشان میداد، در آن شماره پیشبینی شده بود که در طی یک یا دو دهه، این وسایل به دستگاههای تلویزیون راه یابند خبری از سیمها و لولهها نباشد.
۷- یک دانشمند برای نشان دادن قدرت سایکلوترون، معلق ماندن چکشی را در آن به نمایش میگذارد. عکس در آزمایشگاه دانشگاه کلمبیا در نیویورک در سال ۱۹۴۸ گرفته شده است.
۸- این عکس که گرد و غبار ناشی از یک آزمایش اتمی را از فاصله هفت مایلی نشان میدهند در سال ۱۹۵۳ گرفته شده است.
۹- یک جلسه گروهی مدیتیشن در سال ۱۹۷۲، شرکتکنندگان برای تمرکز بیشتر چشمهایشان را با توپ پینگ پنگ پوشاندهاند!
۱۰- در این عکس جالب، جورج دبورد را میبینیم، او که مورد پیوند قلب قرار گرفته به قلب اصلی خود مینگرد!
۱۱- هزاران عکس از پرتاب آپولو یازده، سفینهای که برای اولین بار انسانها را به ماه برد، گرفته شده است، اما فقط عکاس نشریه لایف -رالف مورس- بخت و اعتبار آن را داشت که از این زاویه با استفاده از نصب دوربینی در بالای جایگاه پرتاب، عکسی بگیرد.
۱۲- در این عکس برای نشان دادن تأثیرات زیانآور سیگار، عکسی از مردی گرفته شده است که جریان خون دستش مختل شده است.
۱۳- عکاس لایف -آلفرد آیشنستاد- عکسهای زیادی از چهرههای مشهور دنیا در قرن بیستم مثل مریلین مونرو یا سوفیا لورن گرفت، اما این عکس از اینشتین، بیش از همه معروف شد.
۱۴- تصویر میز و اتاق کار آشفته اینشتین در سال ۱۹۵۵ که توسط رالف مورس گرفته شد، بسیار معروف است و از سوی دیگر برای شماری از ماها دستآویزی برای گریز از مرتب کردن اتاقهایمان است!
۱۵- در اینجا عکسی از رئیس و مؤسس شرکا پولاروید -ادوین لند- را در حال نشان دادن عکس فوری ۶۰ ثانیهایاش در سال ۱۹۶۳ میبینید. ادوین لند، شخصی است که الهامبخش بسیاری از کارآفرینان و خلاقان سالهای بعد، از جمله استیو جابز شد.
۱۶- در این عکس که در شماره ۱۷ اکتبر سال ۱۹۶۰ به چاپ رسید، کابلهای نوری نشان داده است.
۱۷- این عکس از «جو کیتینجر» گرفته شده است، این خلبان نیروی هوایی، در آگوست سال ۱۹۶۰ با بالون هلیومی به ارتفاع ۱۹ مایلی صعود کرد و بعد به پایین پرید. سقوط آزاد او چهار دقیقه و ۱۶ ثانیه طوال کشید و در جریان آن او دمای منفی ۱۰۰ درجه فارنهایت را تجربه کرد. او در جریان سقوط آزاد، تا قبل از باز کردن چترش، به سرعت نزدیک به سرعت صوت رسید. جالب است بدانید که رکورد او هنوز شکسته نشده است.
۱۸- این عکس در شماره شش دسامبر سال ۱۹۵۴ گرفته شده و طرح ویژه نور را روی صورت و شانه یک خلبان نشان میهد. به منظور طراحی یک کلاه ایمنی که به خوبی با ابعاد سر خلبان جور باشد، این نورها به صورت وی تابانیده شده بود.
۱۹- سال ۱۹۳۶: خطوط عظیم انتقال آب که به منظور انحراف موقتی مسیر رود میسوری در جریان سدسازی روی آن ساخته شده
۲۰- هوارد هیوز -خلبان، فیلمساز و سرمایهدار معروف آمریکایی- در داخل یک هواپیما با قابلیت فرود و برخاستن از سطح دریا در سال ۱۹۴۷٫ به واسطه فیلمی که مارتین اسکورسیزی در سال ۲۰۰۴ بر اساس داستان زندگی او نوشت، با هوارد هیوز آشنا هستیم. در این فیلم لئوناردو دیکاپریو نقش هیوز را بازی میکرد.