صفحه شخصی مجید صابر   
 
نام و نام خانوادگی: مجید صابر
استان: گیلان - شهرستان: رشت
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مجری طرح سدمخزنی پلرود
شماره نظام مهندسی:  11-300-0350
تاریخ عضویت:  1388/12/19
 روزنوشت ها    
 

 رعد و برق با سرعت 7207 فریم بر ثانیه بخش عمومی

12
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

جزئیات یک رعدوبرق با ۷۲۰۷ فریم در ثانیه

- رعدوبرق و صاعقه، پدیده‌ای است که به انتقال حجم عظیم بارهای الکتریکی بین ابرها یا ابر و زمین منجر می‌شود. در این فیلم کم‌نظیر می‌توانید رعدوبرقی را که سرعتش حدود سیصد برابر کندتر شده، ببینید.


فکر می‌کنید رعدوبرق چقدر سریع است؟ همه ما به تجربه دیده‌ایم که رعدوبرق آن‌قدر سریع اتفاق می‌افتد که چشم انسان نه تنها نمی‌تواند جزئیات آن راببیند، که حتی نمی‌تواند جهت حرکت آن را تشخیص بدهد. اما عکاس خوش‌ذوقی به نام تام وارنر با استفاده از فناوری‌های پیشرفته عکس‌برداری، جزئیات بی‌نظیری از رعدوبرق را به تصویر کشیده است. او برای تهیه این فیلم از یک دوربین فیلم‌برداری بسیار پرسرعت استفاده کرد که در هر ثانیه 7207 عکس می‌گیرد تا جزئیاتی را که در 135 میکروثانیه (معادل 135 میلیونم ثانیه) اتفاق می‌افتد، ثبت کند.
این فیلم ، جزئیاتی از فرآیند رعدوبرق را شرح می‌دهد. ابرهای باران‌زا با حرکت نسبت به یکدیگر و مالش به هم، حجم عظیمی از یون‌ها و الکترون‌ها راایجاد می‌کنند. رعدوبرق با پدیدآمدن همزمان تعداد زیادی از کانال‌های یونیزه آغاز می‌شود که این بارهای الکتریکی را در مسیرهای شاخه‌شاخه منتقل می‌کنند. حدود 15هزارم ثانیه پس از آغاز رعدوبرق (که در فیلم زیر 3 ثانیه طول می‌کشد) ، یکی از این مسیرهای پرپیچ‌وخم با تجمعی نقطه‌ای از بارهای مثبت که ناگهان از سطح زمین برخاسته، تماس پیدا می‌کند و مسیری یونیزه در هوا پدید می‌آید که مانند یک سیم رسانا عمل می‌کند. بلافاصله
انبوهی از بارهای الکتریکی در این مسیر یونیزه بین زمین و ابر جابجا می‌شوند و انفجار خطرناکی را ایجاد می‌کنند که بعد از چند ثانیه به‌صورت صدای رعد شنیده می‌شود.
تاکنون جزئیات اندکی از فرآیند رعدوبرق آشکار شده است و استفاده از چنین فیلم‌هایی می‌تواند درک ما را از این مکانیسم عجیب‌ وغریب و پرانرژی بهبود بخشد.

یکشنبه 19 شهریور 1391 ساعت 09:59  
 نظرات    
 
م افتخاری 08:29 دوشنبه 20 شهریور 1391
0
 م افتخاری
جالب بود
سپاس
نیما محسون 22:03 دوشنبه 20 شهریور 1391
0
 نیما محسون
متشکرم مهندس جان، اطلاعات مفیدی بود.
مائده علیشاهی 14:38 شنبه 1 مهر 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون جناب مهندس