صفحه شخصی مجید صابر   
 
نام و نام خانوادگی: مجید صابر
استان: گیلان - شهرستان: رشت
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مجری طرح سدمخزنی پلرود
شماره نظام مهندسی:  11-300-0350
تاریخ عضویت:  1388/12/19
 روزنوشت ها    
 

 آشنایی با معتبرترین و ثروتمندترین دانشگاه جهان بخش عمومی

10

دانشگاه هاروارد همیشه بالاترین رتبه‌های دانشگاه‌ها را در سطح جهان داشته و یکی از قدرتمندترین موسسه‌های مالی غیرانتفاعی در جهان می‌باشد. در حال حاضر هزینه ی تحصیل در این دانشگاه سالیانه 35 هزار دلار می باشد. همچنین طبق براوردهای موسسات مالی آمریکا، پشتوانه مالی این دانشگاه به بیش از 28.8 میلیارد دلار می رسد.



Tazeh.net: دانشگاه هاروارد (Harvard University) یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحده آمریکا است. هاروارد در سال ۱۶۳۶ توسط هیأت قانون‌گذاران «مهاجرنشین (کولونی) خلیج ماساچوست» ساخته شد. این دانشگاه اولین موسسه آموزش عالی در کشور آمریکا و همچنین اولین بنیاد در آمریکای شمالی به شمار می رود. نام آن در ابتدا «دانشکده نو» یا «دانشکده در شهرک نو» بود که بعدها در ۱۳ مارچ ۱۶۳۹ کشیشی به نام "جان هاروارد" ۴۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌ی این دانشگاه و همچینین مبلغ ۷۷۹ پوند به این دانشگاه کمک نمود و از این رو نام "هاروارد" بر این دانشگاه ماندگار گردید.


دانشگاه هاروارد همیشه بالاترین رتبه‌های دانشگاه‌ها را در سطح جهان داشته و یکی از قدرتمندترین موسسه‌های مالی غیرانتفاعی می‌باشد. در حال حاضر هزینه ی تحصیل در این دانشگاه سالیانه 35 هزار دلار می باشد. همچنین طبق براوردهای موسسات مالی آمریکا، پشتوانه مالی این دانشگاه به بیش از 28.8 میلیارد دلار می رسد.




تاریخچه تاسیس و سیر تحول:
 
در سال ۱۶۳۸ جان هاروارد یکی از وزیران پیوریتان (نام گروهی از دینداران انگلیسی در سده‌های شانزدهم و هفدهم میلادی بود که پشتیبان سرگی در پرستش و تعالیم دینی بودند. پیوریتن‌ها بر این باور بودند که حال که خدا گروهی را فرادست گروه دیگر گذارده پس این فرودستی باید در جامعه رعایت شود و فرودستان فرمان‌بردار فرادستان باشند. با کوچ گسترده پیروان این مکتب پای این کیش به آمریکا هم باز شد. در ضمن پیوریتان‌ها به عنوان "اصولگراهای رادیکال" و یا "مسیحیان صهیونیست" در مسیحیت معروف هستند.) و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبه‌های دانشگاه کمبریج بود در هنگام مرگ، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پوند بود با چهارصد جلد کتاب به‌کالج بخشید و کالج مزبور در سال ۱۶۳۹ به‌افتخار این مرد، هاروارد نامیده شد. تاریخچه هاروارد در حقیقت از سال ۱۶۴۰ آغاز می‌شود. نخستین جشن دانش‌آموختگان دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۴۲ برگزار شد. بر سردر این دانشگاه لوحه‌ای نصب شده که متن آن چنین است:


«چون خداوند به‌سلامت ما را به‌سرزمین نیوانگلند رسانید، به یاری او خانه‌های خود را ساختیم و برای ادامه زندگانی خود وسایلی برانگیختیم و مکان‌های مناسبی برای پرستش پروردگار پی‌افکندیم و به تشکیل یک دولت غیرنظامی همت گماشتیم. اما آرزوی بزرگی را که در قلب خود می‌پروراندیم و در پی تحقق آن روزشماری می‌کردیم، آموزش و پرورش بود که سعادت جاودانه در پی داشت. ما نمی‌خواستیم که دیو بی‌سوادی در کلیساها بجای ماند و کشیشان ما در تاریکی نادانی به‌سر برند.»



تندیس جان هاروارد درمحوطه دانشگاه هاروارد


نشان دانشگاه



در سال ۱۷۸۰ کالج هاروارد به دانشگاه هاروارد تغییر یافت. نخستین مدیران و رهبران کالج طبعاً کلیسا بود، اما در پی تغییراتی که در ترکیب هیئت ناظران دانشگاه پدیدار شد، دانشگاه هاروارد از زیر کنترل روحانیت و سرانجام از قید سیاست‌مداران دولتی رهایی یافت. از سال ۱۸۶۵ هیئت مدیره دانشگاه از بین دانش‌آموختگان پیشین آن برگزیده شدند و کنترل دانشگاه را به طور کامل به‌عهده گرفت.




قدیمی ترین نقاشی از دانشگاه هاروارد، سال 1767




نمایی از دانشگاه هاروارد، سال 2011



در نیمه دوم قرن هفدهم میلادی هنگامی که اتحاد میان پیوریتان‌ها از نظر سیاست ومذهب عملی شد، بار دیگر عقاید روحانیون انجیلی در عقاید مذهبی دانشگاه مشکلات متعددی پدید آورد. افراد محافظه‌کار بار دیگر در هیئت ناظران رخنه کردند. تاریخ این کالج از سال ۱۶۷۳ تا ۱۷۲۸ بسیار پرآشوب بود، یکی از عوامل مهم این ناآرامی‌ها، تأسیس دانشگاه ییل به وسیله محافظه کاران نیوانگلند بود که به‌دنبال ناکامی‌های خود در اداره دانشگاه هاروارد، اقدام به بنای این دانشگاه نمودند.



دگردیسی:
 
نخستین رئیس هیئت مدیره دانشگاه هاروارد در سال ۱۷۹۲ انتخاب و در سال ۱۸۰۵ کرسی دانشکده الهیات این دانشگاه، به‌استادی مؤمن و موحد واگذار شد. سرانجام در سال ۱۸۴۳، هیئت ناظران دانشگاه، به‌ریاست یک روحانی و مرکب از اشخاص شایسته آغاز به‌کار کرد. عبادت و نمازگذاری که تا آن زمان در دانشگاه هاروارد اجباری بود، در سال ۱۸۸۶ از صحنه دانشگاه برچیده شد. پیرو این تغییر و تحول، روند تشکیلاتی و اداری دانشگاه هاروارد از مسیر عقیدتی و سیاسی بنیان‌گذارانش خارج شد. امروزه دانشگاه هاروارد و دانش‌آموختگان آن در ارتباط و همبستگی کامل با پیشرفت‌های فکری مردم ایالات متحده آمریکا قرار دارد.




نمایی از محوطه دانشگاه هاروارد در زمستان، با خوابگاه دانشجوی سال اول در پس زمینه آن



در زمینه علوم و ادبیات و فلسفه چهره‌های شناخته شده‌ای از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که امروزه از مشاهیر جهان محسوب می‌شوند. فارغ التحصیلان این دانشگاه تاکنون موفق به کسب 41 جایزه نوبل در رشته های گوناگون شده اند و 7 رئیس جمهور امریکا (جان آدامس، جان کوینسی آدامس، رادرفورد بی. هیس، تئودور روزولت، فرانکلین دی. روزولت، جان اف. کندی و باراک اوباما) از جمله فارغ التحصیلان هاروارد می باشند.




سالن ماساچوست (1720)، قدیمی ترین ساختمان در دانشگاه هاروارد



این دانشگاه هم اکنون دارای 19.000 دانشجو، 13.000 کارمند و حدود 2400 عضو هیات علمی بوده و رئیس فعلی آن نیز "پروفسور درو گیپلین فاوست" می باشد. همچنین این دانشگاه یک روزنامه به نام "هاروارد کریسمون" نیز دارد. اما یکی از هیجان انگیز ترین بخش های این دانشگاه، کتابخانه عظیم آن است. ظرفیت کتابخانه این دانشگاه به بیش از 15 میلیون جلد کتاب می رسد. کتابخانه دانشگاه هاروارد نه تنها قدیمی‌ترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگ‌ترین کتابخانه دنیاست و در حال حاضر دارای 14.5 میلیون جلد کتاب، رساله و میکروفیلم می‌باشد. همچنین بنیاد دانشگاه هاروارد با سرمایه‌ای معادل 28.8میلیارد دلار، ثروتمندترین دانشگاه جهان است.




سالن مطالعه در کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد



چهارشنبه 23 فروردین 1391 ساعت 12:39  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 20:28 چهارشنبه 23 فروردین 1391
0
 مائده علیشاهی
بسیار خوب......ممنونم جناب صابر
حسن ابراهیمی 20:35 چهارشنبه 23 فروردین 1391
0
 حسن  ابراهیمی
من حاضر بودم با 4 تا چوب یه تیکه زمین رو حصارش کنند و بگن اینجا دانشگاه هستش و روی زمین بشینم و بتونم اونجا تحصیل کنم .

دانشگاه فعلی ما هم غیرانتفاعی هستش و بدون هیچ امکاناتی هستش , البته از حق نگذریم تخته وایت برد و صندلی و ویدئو پروژکتور و تخته رسمهای شکسته و بخاری گازی و لامپ و جارختی داره ، و هزینه هر ترمش حدود پنج الی شش میلیون ریال هستش , هزینه تحصیل در دانشگاه هاروارد با اون امکانات و تجهیزات بالا و واحد پولی کشور خودشون در برابر دانشگاه ما با این امکانات و واحد پولی کشور خودمون خیلی ناچیزه.

ممنون جناب صابر عزیز
مهدی حمزه زاده آذر 21:56 چهارشنبه 23 فروردین 1391
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون جناب صابر ارجمند برام تازگی داشت
نیما محسون 17:06 پنجشنبه 24 فروردین 1391
0
 نیما محسون
ممنون، لذت بردیم.
حامد حقی 12:52 آدینه 25 فروردین 1391
0
 حامد حقی
حالب بود.سپاسگزارم مهندس صابر عزیز.
مجید صابر 21:27 شنبه 26 فروردین 1391
0
 مجید صابر
ممنون از اظهار لطف عزیزان موفق باشید
بهزاد اکابری 01:01 دوشنبه 28 فروردین 1391
0
 بهزاد اکابری
نکات بسیار جالبی بود و هست و یک نکته هم من اضافه کنم که این دانشگاه یک مجله هم داره بنام «هاروارد بیزینس ریویو» و نام اختصاری اچ بی آر که در بین دانشآموختگان مدیریت بسیار بسیار ارزشمند و قابل احترامه و به عنوان یک مرجع استفاده میشه، بد نیسست دوستانی که علاقه مند هستن سری به سایت این مجله فوق العاده معتبر مدیریتی بزنن.
و نکته دیگه اینکه تاریخ دانشگاه استنفورد هم بی ارتباط با دانشگاه هاروارد نیست، که اگر دوستان تمایل داشتن در یک روزنوشت به اطلاع عزیزان خواهم رسوند.
جناب مهندس صابر عزیز ممنون، دست شما رو میفشارم، سلام و عرض احترام بنده رو به شهر زیبا و دوست داشتنی و مردم خوب رشت و گیلان زیبا، برسونید.